Bine-cunoscuta legumă se poate găti în atâtea moduri încât este imposibil să vă puteţi plictisi de gustul său. Prin urmare, ne-am gândit să vă enumerăm câteva variante prin care o puteţi transforma într-o bunătate de gustare.
Cartofi umpluţi
O reţetă simplă, dar gustoasă este aceea de cartofi umpluţi cu tot soiul de ingrediente. După ce aţi format coşuleţe din jumătăţi de cartofi, puteţi apela cu încredere la diverse amestecuri de brânzeturi, bacon sau ouă. Iar variantele nu trebuie să se oprească aici. Tot ce trebuie să faceţi este să aruncaţi o privire prin frigider sau cămară şi, bineînţeles, să vă lăsaţi pe mâna imaginaţiei.
Salată de cartofi
Un prânz mai puţin greoi, dar consistent poate fi alcătuit dintr-o simplă salată de cartofi fierţi. În combinaţie cu legume, piept de pui, brânzeturi sau ouă, salatele de cartofi vă pot salva pe moment din ghearele foamei. Ca să vă convingeţi, încercaţi salata de cartofi cu ouă şi smântână.
Cartofi prăjiţi
Când vine vorba despre cartofi prăjiţi, cel mai probabil, cu toţii ne considerăm experţi. Există însă câteva trucuri pe care nu mulţi dintre dvs. le cunoaşteţi. Spre exemplu, este important să alegeţi o singură direcţie atunci când tăiaţi cartofii. Nu este recomandat să tăiaţi un cartof pe lungime, altul pe lăţime, altul de-a curmezişul. Bucăţile tăiate trebuie să aibă şi aproximativ aceeaşi dimensiune, astfel încât să se prăjească uniform. După ce i-aţi prăjit, nu ezitaţi să folosiţi diferite ierburi aromatice pentru a le da un plus de savoare. Usturoiul, chilly, piperul negru măcinat sau pătrunjelul sunt doar câteva dintre minunăţiile care pot transforma cartoful într-un deliciu culinar.
Cartofi fierţi
De cele mai multe ori evităm să preparăm astfel cartofii pentru simplul motiv că sunt prea banali. Însă, adăugând