Pentru trimestrul IV al anului trecut, veniturile medii lunare pe gospodărie au reprezentat, în termeni nominali, 2.566 lei, ceea ce înseamnă 894 lei de persoană. Veniturile băneşti au fost, în medie, de 2.094 lei pe gospodărie (729 lei de persoană), iar veniturile în natură, de 473 lei de gospodărie.
Salariile şi celelalte venituri asociate au reprezentat cea mai importantă sursă, 50% din total, dar, la formarea veniturilor totale ale gospodăriilor au contribuit şi veniturile din prestaţii sociale (22,5%), din agricultură (3,6%), activităţi neagricole independente. O pondere importantă în medie o dau veniturile în natură (18,4%) şi care reprezintă în principal contravaloarea consumului de produse agroalimentare din surse proprii.
Persistă diferenţele mari între mediul urban, unde salariile reprezintă 64% din venituri, iar veniturile în natură numai 8,7%, în timp ce, la ţară, producţia agricolă reprezintă 40,8% din totalul veniturilor, din care peste o treime este destinată consumului propriu.
în trimestrul IV al anului trecut, cheltuielile totale au fost de 2.364 lei lunar pe gospodărie (823 lei de persoană) şi au reprezentat 92,1% din veniturile totale. Cele mai mari cheltuieli pe gospodărie au fost pentru consumul de alimente, plata facturilor la utilităţi şi a contribuţiilor, taxelor şi impozitelor. Pentru trimestrul IV al anului trecut, veniturile medii lunare pe gospodărie au reprezentat, în termeni nominali, 2.566 lei, ceea ce înseamnă 894 lei de persoană. Veniturile băneşti au fost, în medie, de 2.094 lei pe gospodărie (729 lei de persoană), iar veniturile în natură, de 473 lei de gospodărie.
Salariile şi celelalte venituri asociate au reprezentat cea mai importantă sursă, 50% din total, dar, la formarea veniturilor totale ale gospodăriilor au contribuit şi veniturile din prestaţii sociale (22,5%), din agricultură (3,6%), activităţi ne