Ingrediente
- un pachet de aluat foietaj
- 500 g de brânză de vaci
- 100 g stafide
- 150 g zahăr
- 6 ouă
- 50 g unt
- zahăr pudră
- 200 ml de whisky sau rom
- esenţă de vanilie
- 100 g făină
Mod de preparare
Se pun la înmuiat stafidele într-o cană cu rom sau whisky şi puţină apă caldă, preţ de 15-20 de minute. Se unge o tavă de mărime medie cu unt, după care se tapetează cu făină. Foile de aluat se întind şi se aşază în tavă, decupând marginile care ies înafara acesteia. Într-un bol, se pune brânza de vaci căreia i se adaugă gălbenuşurile şi albuşurile de la 5 ouă. La compoziţie se adaugă mai apoi şi stafidele, zahărul şi esenţa de vanilie. Se amestecă bine şi se toarnă în tavă. Compoziţia se acoperă cu încă un strat de aluat, după care se înţeapă la suprafaţă, pe alocuri, cu furculiţa, pentru a nu se umfla la cuptor. Se unge aluatul de deasupra cu un ou bătut bine, şi se bagă la cuptor, la o temperatură de 180 de grade. Plăcinta va fi gata în aproximativ 40 -45 de minute, urmând să fie verificată în ultima fază de coacere.
După ce se răceşte, se pudrează cu zahăr.
Poftă bună!
Ingrediente
- un pachet de aluat foietaj
- 500 g de brânză de vaci
- 100 g stafide
- 150 g zahăr
- 6 ouă
- 50 g unt
- zahăr pudră
- 200 ml de whisky sau rom
- esenţă de vanilie
- 100 g făină
Mod de preparare
Se pun la înmuiat stafidele într-o cană cu rom sau whisky şi puţină apă caldă, preţ de 15-20 de minute. Se unge o tavă de mărime medie cu unt, după care se tapetează cu făină. Foile de aluat se întind şi se aşază în tavă, decupând marginile ca