A realizat mii de caricaturi care reflectă realităţile oraşului, pamflete grafice inedite atât ca suport, cât si ca scriitura. Aici a crescut, aici s-a dezvoltat ca grafician si caricaturist. A cochetat cu desenul umoristic si în adolescenţă, însa a debutat imediat după decembrie 1989, în presa vremii din oras, iar începutul anului 1990 l-a prins publicând caricaturi pe teme politice si sociale în marile cotidiene centrale.
Costel Pătraşcan a fost declarat caricaturistul de presă al anului 2008 şi a fost nominalizat la Gala Premiilor Clubului Român de Presă pentru că, spune el, “un caricaturist de presa este un editorialist, deoarece reuşeşte cu puţine linii, simboluri, să afirme ceea ce un editorialist face în câteva sute de cuvinte”.
Se consideră un cronicar al zilei, se trezeşte cu noaptea în cap, studiază presa, adună informaţii, trece totul prin sine, prin umorul nativ şi apoi asterne totul pe hârtie.
A expus deja în mai multe orase din România, în Chişinău şi Bruxelles, a câstigat peste 70 de premii în ţară şi 33 în strainatate, în tari precum Japonia, Canada, Germania, Macedonia, Iran, Croatia, China.
Cea mai inedita expoziţie a fost cea realizată pe farfurii din porţelan, intitulată “Românii au ce pune în farfurie”, care a dat o noua orientare pamfletului grafic din România anului 2006.
Le-a dăruit atât Elenei Udrea, cât şi lui Emil Boc câte un tricou portocaliu "cu scamă", i-a trimis o caricatură lui Traian Băsescu şi n-a scăpat niciun politician de condeiul său.
Pe 11 aprilie, la Centrul de Creaţie din Centrul Vechi expune "3 într-o barcă plus un căţel", o expoziţie-provocare.
A făpcut o caricatură dintr-un schelet pentru a reprezenta românul de rând care "trăieşte bine".
“Trebuie sa fii altul în fiecare zi, caricatura poate fi spontana sa