Iulia ne povesteşte ce a însemnat pentru ea experienţa de voluntariat din Cehia, unde a ales să predea noţiuni de multiculturalitate copiilor şi adolescenţiolor din 5 şcoli ale oraşului Brno.
În zilele noastre, voluntariatul şi stagiile de practică reprezintă elemente esenţiale ale vieţii cotidiene studenţeşti şi nu numai.Fie că este vorba despre voluntariatul umanitar, social, antreprenorial, în interiorul unei organizaţii studenţeşti ori despre un stagiu de practică într-o companie, în cadrul unei facultăţi, universităţi sau instituţii publice, acestea fac parte din începutul drumului profesional al majorităţii tinerilor care doresc să adauge la cunoştinţele teoretice şi activităţi practice.
Cum ar fi dacă aţi avea ocazia de a obţine experienţa practică dorită într-un mediu internaţional, de a vă distra pe parcurs şi de a vă face prieteni din toată lumea?Nu sună rău, nu-i aşa? Ei bine, această posibilitate există. Cum şi unde? La AIESEC Bucureşti, prin intermediul programelor internaţionale de voluntariat. Pentru a vă convinge, citiţi mai departe despre experienţa Iuliei care, timp de 6 săptămâni, a ales să predea noţiuni de multiculturalitate copiilor şi adolescenţilor din 5 şcoli din oraşul Brno, Cehia.
“Life changing experiences.Pe cât de îndrăzneaţă şi ambiţioasă părea expresia, pe atât de fermă era poziţia AIESEC Bucureşti în a se angaja să îndeplinească promisiunea.Un lucru e cert: internship-ul a reuşit să schimbe modul în care mă raportez atât la propria persoană, cât şi la ceilalţi, în contextul unei perspective globale, schimbări realizate nu într-un mod artificial, şi nu într-un cadru teoretic, ci cât se poate de practic pe parcursul a şase săptămâni.”
Iulia ne-a povestit şi despre ajutorul incredibil oferit de AIESEC Bucureşti pentru astfel de programe: ”Începând cu o perioadă riguroasă de selecţie, continuând cu alegerea