Funcţionarea CE Oltenia pe baza unui mixt de energie reprezintă la ora actuală o soluţie viabilă pentru companie, în special dacă ne raportăm la situaţia actuală în care energia termo nu este la mare căutare comparativ cu cea hidro. Specialiştii CE Oltenia susţin că deocamdată demersurile iniţiate sunt la stadiul de discuţii, teoretic acest lucru fiind posibil, însă, practic se constată că sunt impedimente.
Proiectul privind investiţia de pe Defileul Jiului a fost declarat „Obiectiv de investiţii de utilitate publică de interes naţional” prin HG 1297/2006. Investiţia, începută încă de acum câţiva ani, prevede realizarea unei scheme de amenajare hidroenergetică, pe sectorul Jiu Defileu, pe o lungime de circa 20 kilometri şi pe o cădere de 263 metri, prin realizarea a două centrale hidroelectrice pe derivaţie: CHE Dumitra şi CHE Bumbeşti. Principalele obiecte ale amenajării privesc realizarea lacului de acumulare Livezeni, barajul Livezeni şi Microhidrocentrala Livezeni cu o putere instalată de 250 kW. Conform unor surse, producţia de energie electrică din aportul natural de apă va fi de 259 MWh/an. Specialiştii au mai susţinut că obiectivul de investiții „AHE a râului Jiu, pe sector Livezeni-Bumbești” este realizat din punct de vedere al stadiilor fizice în proporție de circa 65% din lucrările prevăzute în contract. Pentru anul 2013, valoarea sumelor alocate pentru investiţii se ridică la aproximativ 34.000 mii lei.
Călinoiu: Vor începe investiţiile
Invitat la emisiunea „Punctul pe I”, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu a declarat că pe 13 aprilie va avea loc o întâlnire la care va participa şi administratorul Hidroelectrica, Remus Borza, discuţie în cadrul căreia se va atinge şi subiectul mixtului de energie de la CE Oltenia. „Perspectivele sunt bune şi Hidrocentrala de la Gorj şi o parte din Lotru vor fi ataşate la CE Oltenia. V