Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj nu mai decontează serviciile de medicină dentară. Cei mai afectaţi de această decizie sunt copiii din mediul rural. Cele mai multe decontări efectuate de CAS în trecut au fost efectuate la cabinetele medicale de la ţară. În schimb, vor avea parte de programe de prevenţie.
Dacă anul trecut CAS Gorj a decontat suma de 650.000 lei pentru serviciile medicale dentare, anul acesta nu se vor mai face astfel de plăţi. Ministerul Sănătăţii a decis să nu se mai semneze contracte cu medicii cabinetelor stomatologice. „Este decizia Ministerului Sănătăţii care are această funcţie de coordonare şi în urma acestei decizii Casa Naţională a sistat aceste decontări. Am înţeles că se încearcă introducerea unui program unui program de prevenţie dar până atunci nu se mai încheie contracte cu medicii stomatologi. Vorbim de cabinetele stomatologice, bineînţeles că şi în spital va fi aceeaşi regulă. Nu se vor mai deconta serviciile pe medicină dentară, decât cele prin urgenţe. Nu erau sume foarte mari, veneau sume între 800 şi 1500 de lei pe cabinet”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele CAS Gorj.
Copiii din mediul rural, cei mai afectaţi
Cei mai afectaţi de sistarea decontărilor serviciilor medicale dentare vor fi copiii de la ţară. Conform reprezentanţilor CAS Gorj, cei mai mulţi bani erau alocaţi pentru lucrările dentare efectuate acestei categorii de pacienţi. „Sumele cele mai mari erau pentru cabinetele din mediu rural. Acestea erau stabilite pe fiecare cabinet în parte. Cele din mediul rural, ca şi medicina de familie au un alt tratament, cine are cabinet în mediul rural primeşte mai mulţi bani. În general sumele erau decontate de Casă erau pentru lucrările efectuate la copii. Medicii trebuiau să justifice sumele”, a precizat Daniel Bondoc, preşedintele CAS Gorj.
Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj nu mai deco