Chinezii cu 6 miliarde de euro au venit la Cluj, au vizitat, au discutat şi au plecat. Nu s-a stablit clar nicio investiţie şi nu s-a semnat niciun contract după întâlnirea dintre reprezentanţii companiei chineze şi autorităţile clujene. Obiectivele vizate sunt centrala hidroelectrică de la Tarniţa-Lăpuşteşti şi continuarea lucrărilor la autostrada Transilvania.
Reprezentanţii unei mari companii chineze de inginerie au vizitat barajul de la Tarniţa şi au discutat cu conducerea Hidroelectrica Cluj, însă au plecat nelămuriţi.
"Să primim mai multe informaţii şi documentare despre acest proiect căci din câte ştiu studiul de fezabilitate este făcut de câţiva ani, dar din păcate până acum e doar o scurtă introducere a acestui proiect", a precizat Shi Li, reprezentant al companiei chineze.
Chinezii aşteată un răspuns concret de la Guvern.
"În primul rând trebuie să ştim în ce fel Guvernul decide să meargă mai departe cu acest proiect. Aceasta e întrebarea principală", a adăugat Shi Li.
Prefectul de Cluj spune că principalele obiective în care ar putea investi chinezii sunt central hidroelectrică de 1,3 miliarde euro şi tronsoanele nerealizate din Autostrada Transilvania.
"Nu poate sa se incheie un contract de la prima vedere. e o prima intalnire unde au fost directori de la Hidroelectrica. s-au prezentat detalii despre autostrada transilvania", a arătat Gheorghe Vuşcan, prefectul judeţului Cluj.
De asemenea, prefectul le-a spus chinezilor şi de spitalul regional de urgenţă şi spitalul de copii. Fostul ministru pentru dialog social, Liviu Pop, a avansat sume impresionate pe care le-a investit compania anul trecut.
"Discutam de o companie ce a investit 200 miliarde dolari. as vrea ca macar 10 la suta sa investeasca in romania", a menţionat Liviu Pop, senator.
Senatorul Liviu Pop susţine modificarea legislaţiei privind partene