Peste 30 de voluntari din sectorul 3 au demarat o acţiune de ecologizare a terenului de aproximativ 12 hectare din Parcul "Al. I. Cuza", aflat în proprietate privată.
Sătui să vadă cum spaţiul verde se degradează şi, din nepăsarea actualului proprietar, este, de la o lună la alta, înghiţit de gunoaie, voluntarii s-au mobilizat şi au început să strângă deşeurile. Acţiunea de igienizare a zonei retrocedate din Parcul IOR a început ieri şi se va încheia mâine.
Au strâns şi seringi folosite
Acţiunea lor este cu atât mai importantă cu cât terenul, deşi nu se mai află în proprietatea statului, este folosit încă de locuitorii sectorului mai ales ca zonă de tranzit către partea amenajată a parcului. Pe lângă deşeuri menajere, voluntarii au descoperit şi au strâns deja şi seringi folosite sau sticle sparte, care puteau pune în pericol sănătatea şi siguranţa celor care traversau terenul.
Acţiune susţinută de primar
Efortul celor peste 35 de voluntari a fost susţinut de primarul sectorului 3, Robert Negoiţă. "Mă bucură astfel de iniţiative şi le sprijin din toată inima. Această zonă, deşi face parte din parc, nu ne mai aparţine, pentru că a fost retrocedată. Din păcate, Primăria Sectorului 3 nu poate igieniza terenul, fiind ilegală cheltuirea de fonduri în acest sens. Dar mă bucură faptul că sunt cetăţeni cărora le pasă mai mult de spaţiul verde decât îi pasă proprietarului terenului", a declarat edilul Robert Negoiţă.
Restituire marca Videanu
Din anul 2005, prin dispoziţiile fostului primar general Adriean Videanu, au fost restituite 11,2399 hectare, respectiv 1,0127 hectare din suprafaţa Parcului IOR, la care se adaugă şi 0,84 ha aferente bisericii din parc. Din acel moment, terenul retrocedat, în suprafaţă totală de 12,28 mp, a căpătat un aspect neîngrijit. Direcţia Generală de Po