Pe 8 aprilie 2014, Microsoft va “pensiona” official Windows XP, cea mai populară versiune de Windows, lansată în urmă cu 12 ani, scrie Business Insider.
Retragerea de pe piaţă a XP-ului nu înseamă că PC-urile care încă folosesc acest sistem de operare nu vor mai funcţiona, ci că Microsoft nu va mai lansa patch-uri de securitate şi update-uri pentru XP. Asta înseamnă că dacă hackerii vor găsi noi căi pentru a pătrunde în sistemele de operare, Microsoft nu îi va mai opri.
Erwin Visser din cadrul Microsoft a anunţat într-o postare pe blogul Windows că nu este obligatoriu pentru companii să îşi instaleze ultima versiune de Windows, firmele putând opta şi pentru Windows 7.
Încă există un număr mare de PC-uri care funcţionează cu Windows XP, pentru că unele aplicaţii funcţionează bine cu XP, dar nu şi cu Windows 7 sau 8. Microsoft permite companiilor să îşi instaleze orice versiune de Windows, chiar şi una mai veche, atâta timp cât este încă activă.
Conform datelor oferite de Net Marketshare, 39% dintre PC-urile cu acces la internet folosesc XP, 45% Windows 7 şi numai 3% folosesc Windows 8 (restul utilizează alte sisteme de operare).
Multe dintre PC-urile cu Windows XP sunt folosite de companii mici. Microsoft încearcă să le convingă să upgradeze versiunea sistemului de operare, oferind un discount de 15% pentru Windows 8 şi pachetul de programe Office Standard 2013, dacă ambele produse sunt cumpărate până pe 30 iunie 2013, anunţă Microsoft .
Pe 8 aprilie 2014, Microsoft va “pensiona” official Windows XP, cea mai populară versiune de Windows, lansată în urmă cu 12 ani, scrie Business Insider.
Retragerea de pe piaţă a XP-ului nu înseamă că PC-urile care încă folosesc acest sistem de operare nu vor mai funcţiona, ci că Microsoft nu va mai lansa patch-uri de securitate şi update-uri pentru XP. Asta înseamnă că dacă h