Peste 2000 de porci au ars într-un incendiu de proporţii produs marţi, în jurul orei 15.50, la ferma societăţii Vereş Agro Prod Com, situată în localitatea Andrid. Forţele de intervenţie ale Secţiei de Pompieri Carei au ajuns la locul intervenţiei la ora 16.16 şi au găsit întreg interiorul halei de creştere intensivă a suinelor, care se întindea pe aproximativ 2400 de metri pătraţi, cuprins de flăcări. Focul ameninţa să se extindă şi la celelalte hale ale fermei. Incendiul a fost stins în prezenţa prefectului Eugeniu Avram, sesizat de comanda ISU, care a făcut deplasarea la Andrid.
Hală în flăcări
Potrivit unui comunicat remis redacţiei, Secţia de Pompieri Carei a intervenit la ora 15.52, cu trei autospeciale de stingere, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD la incendiul produs în incinta fermei, situată pe DJ 196, la Km.10. Forţele de intervenţie ale Secţiei de Pompieri Carei au ajuns la locul incendiului în 24 de minute. Întrucât incendiul s-a propagat cu repeziciune la întreaga hală, la faţa locului s-au deplasat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunelor Andrid, respectiv Petreşti, cu autospecialele din dotare, precum şi o cisternă de capacitate 4000 de litri a societăţii Gardo Andrid, pentru a-i ajuta pe pompierii militari să ţină flăcările departe de celelalte hale şi să ajute la lichidarea incendiului.
Intervenţie a prefectului la Andrid
Intervenţia pompierilor la Andrid s-a desfăşurat în prezenţa prefectului Eugeniu Avram, care a ajuns la fermă împreună cu colonelul Iulian Burz, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Cei doi au preluat comanda intervenţiei până la lichidarea incendiului, ora 18.10.
Pagubele produse de flăcări au fost semnificative. În incendiu au ars interiorul halei, care s-a degradat în proporţie de 50%. Structura de rezistenţă a construcţiei, acoperişul