Staţie de epurare şi înlocuirea reţelei de apă veche de 30 de ani, acestea sunt principalele beneficii pe care locuitorii oraşuluiCorabia le vor avea după ce consiliul local al oraşului va intra în Compania de Apă.
Reprezentanţii Primăriei Corabia spun că au făcut toate demersurile care depind de ei pentru a adera la Compania de Apă Olt, ultimul pas urmând să fie făcut de Consiliul de Administraţie al organizaţiei judeţene.
„Suntem pe ultima sută de metri cu intrarea în Compania de Apă Olt. Este o hotărâre a consiliului local prin care ne-am afiliat la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, este şi o hotărâre a Consiliului Judeţean. Le-am făcut toate dosarele, a venit şi o comisie care a văzut obiectivele noastre în teritoriu. Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă urmează să ia decizia. Proiectul este făcut, acum e mingea în terenul dânşilor. Am avut şi o şedinţă la primărie cu domnul preşedinte al CJ, Paul Stănescu, şi am întrebat ce mai trebuie făcut. Dumnealui a răspuns că mai trebuie doar această decizie a CAO”, a declarat Marian Căroi, directorul Societăţii „Utilităţi Publice” Corabia.
Consiliul Local Corabia a fost acceptat în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Oltul”, în septembrie 2012, acesta fiind un prim pas pentru ca oraşul din sudul judeţului să se înscrie în Compania de Apă şi să acceseze fonduri europene pentru introducerea şi înlocuirea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare.
„Scopul acestei afilieri este accesare de fonduri europene, acel masterplan la nivel de judeţ pentru introducerea de apă şi canalizare. Ştiu că e prevăzută suma de 38 de milioane de euro pentru lărgirea reţelei de apă, staţie de epurare şi pentru înlocuirea reţelei vechi de peste 30 de ani”, a mai spus Căroi.
Noua administraţie a oraşului Corabia, condusă de primarul Iulică Oane, nu mai vrea să piar