Scandalul izbucnit la Romgaz Mediaş, ca urmare a deciziei ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, de a înfiinţa un sediu secundar al acestei societăţi la Bucureşti şi mitingul care a avut loc vinerea trecută, afectează foarte mult vânzarea pachetului de 15 % din acţiunile Transgaz, a declarat Adrian Bucur, director Direcţia Calitate-Mediu Prevenire şi Protecţie din Transgaz.
Potrivit acestuia, tranzacţia în cauză ar trebui să ducă la obţinerea a 80-90 de milioane de euro. Bucur a fost prezent la şedinţa extraordinară a Comisiei de Dialog Social care a avut loc miercuri la Prefectura din Sibiu şi unde sindicaliştii Romgaz s-au declarat nemulţumiţi de deciziile ministrului Niţă. ”Tot acest, să nu-i spun scandal, toată această mişcare de presă, comunicate de presă, afectează foarte mult procesul de vânzare. Sindicatul de intermediere şi de vânzare al acţiunilor estimează un preţ de vânzare între 80 şi 90 de milioane de euro pentru întreg pachetul de acţiuni pe care OPSPI l-a scos la vânzare. Toate aceste probleme afectează procesul de vânzare”, a spus Adrian Bucur.
El a anunţat că până în prezent investitorii mari au o subscriere de 53 %, în timp ce investitorii mici, una de 300 %. ”Transgazul în momentul de faţă se află într-un proces de ofertă secundară, de vânzare a unui pachet de 15 % din acţiuni. În momentul de faţă, directorul general al nostru, Ioan Rusu se află într-o delegaţie în străinătate, timp de două săptămâni, pentru promovarea pachetului de acţiuni care este scos la vânzare pentru investitorii instituţionali. Din informaţiile pe care le avem până în momentul de faţă la subscrierea pentru acţiunile oferite investitorilor mici, de până la o mie de acţiuni, este vorba de o subscriere de 300 %. Pentru investitorii mari, în primele zile, centralizarea arată undeva la 53 % iar la investitorii instituţionali o să ştim doar la fina