Temându-se că posesorii de "rable" nu le vor mai casa din cauza noului timbru de mediu perceput la achiziţia noului autoturism şi a imposibilităţii de a vinde tichetul valoric pe care l-ar fi primit, odată ce ultima propunere privea eliminarea intermediarilor, ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunţat ieri că voucherul de 1.500 euro va fi transmisibil, dar la achiziţia unei noi maşini nu va fi acceptat mai mult de un tichet.
"Cu siguranţă va fi posibilă înstrăinarea tichetului, pentru că sunt foarte mulţi cetăţeni care nu au posibilitatea să îşi cumpere un autoturism numai în baza tichetului", a spus Rovana Plumb, citată de Mediafax, adăugând că nu va mai exista posibilitatea obţinerii unei reduceri mai mari la achiziţionarea unui nou autoturism, prin prezentarea a până la trei tichete valorice de către cumpărător.
La 23 ianuarie, ministrul Mediului anunţa că modificările aduse Programului "Rabla" vizează creşterea primei de casare, de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, acordarea reducerii contra unui singur voucher şi alături de eliminarea intermediarilor. Potrivit acesteia, programul urma să înceapă în martie şi să fie aplicat maşinilor non-euro, Euro 1 şi Euro 2. Ulterior, ministrul a anunţat că şi maşinile Euro 3 mai vechi de 10 ani vor fi incluse în program.
Nici acum nu se cunoaşte bugetul
Ministrul Rovana Plumb n-a ştiut nici ieri să le spună ziariştilor care va fi bugetul alocat în acest an Programului "Rabla", precizând doar că acesta este în evaluare şi că din Fondul de Mediu, din care este finanţat Programul "Rabla", trebuie restituită şi vechea taxă auto celor care au câştigat procesul intentat statului, suma necesară fiind estimată în acest moment la un miliard de lei. De la începutul acestui an a fost restituită suma de aproximativ un milion de euro.
Ministerul vrea să acorde bonusuri pentru reducerea emi