O nouă aplicaţie prin care îţi poţi găsi un posibil partener face furori în Statele Unite ale Americii. Pe cât de superficială este, se dovedeşte pe atât de eficientă. Tinder, pe numele său oficial, este o aplicaţie care îţi permită să faci judecăţi de valoare doar pe baza aspectului fizic.
Aplicaţia îţi arată la întâmplare poze cu oameni care se găsesc în vecinătatea ta şi care pot deveni potenţiali parteneri. Acest „GPS al dragostei” te îndrumă prin intermediul unui mecanism simplist bazat pe „da” sau „nu” să-ţi asiguri o întâlnire cu un/o vecin/ă, un/o coleg/ă sau un/o străin/ă.
Tinder este una dintre aplicaţiile pentru iPhone care a devenit extrem de populară la doar şase luni de la lansare. Renumele aplicaţiei a crescut atât de mult încât a dat naştere unui aşa-zise boli generată de utilizarea intensă: Tinderitis sau senzaţia de inflamare a degetului cauzată de aprobarea sau respingerea oamenilor oferiţi ca potenţiali parteneri, afirmă „Huffington Post”.
Tinder este aplicaţia ideală pentru că oferă toate lucrurile pe care oamenii adoră să le facă în mediul online, dar pe care nu le recunosc voit: să acţioneze superficial, să facă judecăţi bazate pe înfăţişarea altora, să vadă ce părere au alţii, dar şi să stimuleze egou-ul. A transformat judecăţile de valoare într-o adevărată distracţie, ceea ce îndeamnă oamenii să ia parte la acest joc, potrivit „Huffington Post”.
„Oamenii nu privesc Tinder ca pe o întâlnire în mediul online, îl privesc mai degrabă ca pe un joc. Eu, personal, îl văd ca pe un concurs de frumuseţe alături de mesaje”, crede Rachel Ellicott, student în anul al II-lea ca Universitatea Cornell care a descărcat aplicaţia pentru a o testa.
Tinder s-a lansat prima pentru prima dată în cadrul unei petreceri de la Universitatea Carolina de Sud din Statele Unite ale Americii şi s-a extins rapid şi în alte campusuri universitar