Pacienţii vor plăti integral pentru tratamentele stomatologice. Statul nu mai decontează serviciile oferite de medicii dentişti, aşa cum se întâmpla până acum în cazul copiilor, al vârstnicilor sau al persoanelor cuprinse în legile speciale. La această dată, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava nu dispune de buget alocat pentru furnizorii de servicii medicale dentare pentru luna aprilie, iar bugetul pentru anul 2013, pentru toate tipurile de asistenţă medicală, se află în curs de finalizare la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Deocamdată, la CAS Suceava nu există nici o adresă din partea CNAS referitor la modificările preconizate pentru acest tip de asistenţă medicală.
Printr-un comunicat de presă, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a informat ieri că bugetul alocat medicinii dentare pentru perioada ianuarie-martie 2013 a fost de 240.000 de lei. La sfârşitul lunii martie, în contract cu CAS Suceava se aflau 68 de medici dentişti. În anul 2012, bugetul a fost de 1.245.000 de lei, la sfârşitul anului 2012 fiind 69 de medici dentişti în contract cu CAS Suceava.
Dentiştii susţin că România este ţara cu cele mai multe persoane cu carii dentare şi în care alocaţiile de la buget pentru stomatologi sunt cele mai scăzute, respectiv 0,4 la sută din bugetul Sănătăţii.
Pentru copii,vârstnici sau persoane cuprinse în legile speciale, statul deconta până acum anumite servicii integral sau în proporţie de 40-60%.
Pacienţii vor plăti integral pentru tratamentele stomatologice. Statul nu mai decontează serviciile oferite de medicii dentişti, aşa cum se întâmpla până acum în cazul copiilor, al vârstnicilor sau al persoanelor cuprinse în legile speciale. La această dată, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava nu dispune de buget alocat pentru furnizorii de servicii medicale dentare pentru luna aprilie, iar bug