Ministerul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat miercuri, 10 aprilie, interesul câtorva companii importante din domeniul industriei chimice în participarea la privatizarea combinatului Oltchim.
La începutul şedinţei de guvern de miercuri, Vosganian a ţinut să informeze „în avanpremieră că există un număr important de oferte serioase din partea unor mari companii din domeniul industriei chimice care şi-au manifestat în scris intenţia de a participa la privatizarea Oltchim.”, menţionând că „de săptămâna viitoare începem dialogul cu aceste companii.” Ministrul Economiei a ţinut să precizeze că „Dialogul nu va fi făcut public, nu dorim să reiterăm experienţa anterioară, care a dus la eşecul privatizării, dar la timpul util vom prezenta aceste oferte, în cursul unei proceduri transparente de privatizare”.
Vosganian a afirmat că Ministerul Economiei îşi propune să schimbe “filosofia de privatizare“, urmând să dea prioritate nu preţului de vânzare a combinatului, aşa cum s-a întâmplat la precedenta licitaţie, câştigată de Dan Diaconescu, ci sumei care ar urma să fie investită în Oltchim ulterior. “Ne interesează cei care doresc să investească şi ne interesează mai mult nivelul investiţiei ulterioare decât al preţului de vânzare”, a explicat Vosganian, potrivit Agerpres.
Premierul Victor Ponta s-a declarat dispus să se întâlnească cu orice investitor serios, atenţionând însă că Executivul trebuie să se protejeze “de manipulări şi dezinformări” şi l-a asigurat de sprijinul Guvernului pentru “toate acţiunile” întreprinse: „Cu orice fel de mare investitor serios veţi discuta, eu îl voi primi. Atenţie la escroci! (…) Aţi văzut ce s-a întâmplat anul trecut”.
Vosganian a mai adăugat că că săptămâna viitoare va prezenta Guvernului Ordonanţa de Urgenţă 116, urmând ca actul normativ să permită onorarea drepturilor ce revin din contractul colectiv de muncă