Cei mai importanţi jucători din România raportează vânzări totale ce se apropie de 200 de milioane de lei
Piaţa locală de teleshopping continuă să crească, avansul anual fiind de două cifre
Operatorii deschid şi din ce în ce mai multe magazine fizice
După două decenii de prezenţă pe piaţa românească, teleshopping-ul rămâne un sector controversat, dar dornic să devină un lucru cât mai palpabil, în contextul în care vânzările sunt în creştere.
Potrivit calculelor realizate de Curierul Naţional, cei mai mari jucători din piaţă au vânzări anuale de aproape 200 de milioane de lei. Sectorul este încă în creştere, iar companiile vor să menţină această tendinţă, mizând şi pe extinderea magazinelor fizice atât ca motor de vânzări, cât şi ca vector de întărire a imaginii produselor şi fidelizare a clienţilor.
Pe piaţă sunt trei operatori importanţi, Telestar (SC Teleclub SRL), MediaShop (Telemarketing Internaţional din Ungaria) şi Top Shop, deţinut de Studio Moderna, companie italiană, care comercializează produsele Dormeo, Shark sau Delimano, brandul din urmă fiind cunoscut în ultima vreme pentru tigăile Dry Cooker.
În ultimii ani, operatorii de teleshopping au simţit nevoia de a "ieşi din televizor" şi să ia contact direct cu clienţii, un motiv important fiind dorinţa de a arăta pe viu calităţile produselor lor. În prezent, cele trei companii menţionate au 23 de magazine, plus o serie întreagă de parteneriate cu alte reţele de desfacere.
Telestar are un showroom în Bucureşti şi o reţea de parteneri vastă formată din retaileri precum Penny Market sau lanţuri de farmacii precum Sensiblu, Catena, Farmaciile Dona, HelpNet etc. MediaShop are, de asemenea, un showroom în Bucureşti.
Cele mai multe magazine proprii le are Studio Moderna, care deţine 21 de magazine în toată ţara. Directorul pe România al celor de la Studio Morrna, Z