Au aştepat 50 de zile un răspuns de la Primăria Cluj-Napoca cu privire la banii cheltuiţi în ultimii ani cu panseluţele, întreţinerea apratelor de joacă, iluminatul public şi mentenanţa acestuia, întreţinerea spaţiilor verzi, dezatizarea domeniul public. Consilierii locali PNL au declarat, ieri, că se vor adresa instanţei pentru a obţine răspunsurile solicitate. Ei au afirmat că, de fapt, au cerut datele din auditul pe care orice manager de oraş trebuia să-l aibă la preluarea mandatului de primar al Clujului.
Consilierii locali PNL, Doru Stoica, Ioana Borza şi Ovidiu Florian, au declarat că au depus la Primăria Cluj-Napoca adrese de la finalul lunii februarie în care solicitau informaţii cu privire la banii cheltuiţi pe mai multe componetente (de la panseluţe la iluminat public) dar şi privind incompatibilităţi între membrii executivului primăriei şi firmele aflate în contract cu instituţia. Au mai cerut o informare cu privire la străzile cu gropi, dacă mai sunt sau nu în garanţie şi firma care le-a executat, după ce au depus la Primăriei un Plan Urban al Gropilor din Cluj. „Au trecut 43, respectiv 50 de zile iar administraţia locală nu a răspuns la aceste adrese. Asta denotă fie incapacitate, fie încercarea de a ascunde informaţii", a afirmat consilierul Doru Stoica. Acesta a adăugat că la biroul consilieri nu figurează niciun fel de răspuns la adresele în cauză, motiv pentru care au sesizat prefectura şi au decis să se adreseze instanţelor pentru a obliga primăria să-şi îndeplinească obligaţiile legale. Potivit datelor de pe site-ul primăriei, unul dintre răspunsuri este la primarul Emil Boc iar celălalt la directorul economic Olimpia Moigrădean.
Primarul Emil Boc a insistat în repetate rânduri asupra transparenţei şi a asigurării acesteia de primăria clujeană, menţionând chiar că are intenţia de a posta pe site-ul oficial toate facturile instituţie