Consumul moderat de bere poate preveni cu până la 17% riscul infecţiei cu Helicobacter Pylori şi poate facilita eradicarea bacteriei datorită efectului său antibacterian arată un studiu realizat de cercetătorii din Marea Britanie.
Helicobacter Pylori este o bacterie care infectează mucuoasa stomacului şi a duodenului.
Infecţia cu Helicobacter Pylori este cel mai frecvent tip de infecţie la om, afectând peste jumătate din populaţia globului.
Majoritatea persoanelor în al căror tract digestiv se regăseşte bacteria, nu prezintă semne sau simptome de boală. În anumite situaţii însă, infecţia cu această bacterie poate conduce la complicaţii serioase, cum ar fi ulcerul gastric sau cancerul de stomac.
"Helicobacter Pylori este responsabilă de multe cazuri de gastrită şi ulcer, ducând, într-o mare măsură la cancer gastric. Datorită ingredientelor sale naturale, în special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural împotriva factorilor prezenţi în mediu şi care ne pot ataca sănătatea. Este foarte important să ştim însă că doar combinată cu un stil de viaţă sănătos berea îşi poate pune în valoare beneficiile pentru organism" a spus, joi, dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Liam J. Murray, împreună cu colegii săi de la Universitatea Queens din Belfast, Marea Britanie, a realizat un studiu, pe un eşantion de 10.537 persoane, legat de infecţia cu Helicobacter Pylor. Rezultatele studiului au indicat că un consum moderat de bere poate proteja împotriva infecţiei cu această bacterie al cărei grad de incidenţă la populaţia globului este de aproape 50%, iar în România de peste 60%.
Un pahar sau două de bere consumate săptămânal scad incidenţa infecţiei cu Helicobacter Pylori cu 11%, iar 3 - 6 pahare de bere pe săptămână reduc factorul de risc cu 17%, datorită conţinutului bogat de subs