Pe cât de sănătoase, pe atât de gustoase. Legumele fierte reprezintă un preparat ideal în perioada Postului Paştelui, iar combinaţia cu menta îi dă acestei reţete o aromă puternică. Noi vă recomandăm un preparat libanez cu vinete propus de „Vegetarian Times“.
Ingrediente (pentru şase porţii)
- ulei de măsline
- o ceapă mare tăiată cubuleţe
- 6 vinete tăiate în bucăţi de vreo cinci centimetri
- un căţel de usturoi tocat
- piper, chimen
- o cană de sos marinara (roşii, usturoi, ceapă, busuioc, sare şi piper)
- o lingură de oţet
- 425 de grame de năut
-două crenguţe de mentă
Mod de preparare
Căleşte ceapa până când se înmoaie. Adaugă apoi vinetele şi găteşte până când se rumenesc. La final pune usturoiul, piperul şi chimenul şi lasă amestecul la fiert timp de un minut.
Între timp, cuptorul se încălzeşte la o temperatură de aproximativ 160 de grade Celsius. În amestec se adaugă sosul marinara, oţet şi o cană de apă şi se lasă la fiert timp de alte cinci minute. După ce se ia de pe foc, în amestec se pune năutul şi se condimentează cu sare şi cu piper. Se adaugă şi crenguţele de mentă şi se dă la cuptor pentru 45 – 50 de minute.
La sfârşit se pot înlocui crenguţele de mentă cu mentă tocată.
Poftă buna!
Reţetă pentru Postul Paştelui: supă cu soia verde şi acrită cu oţet
Printre reţetele pentru Postul Paştelui se numără şi o supă inspirată din bucătăria internaţională. Acrită cu oţet de mere şi îmbunătăţită cu sos de soia, această supă din legume crude poate fi servită rece sau încălzită. „Vegetarian Times“ ne oferă puţină variaţie la stilul de gătit cu care suntem obişnuiţi.
Reţetă pentru Postul Paştelui: Paella
Paella este o mâncare tradiţională specifică regiunii Valencia din Spania, care are ca ingredient principal orezul asezonat cu diverse legume. A