Numărul minorelor care aduc pe lume copii creşte simţitor în judeţul Dolj. Lipsa de informare, slaba supraveghere din partea părinţilor sau familiile dezorganizate sunt, potrivit specialiştilor, principalele cauze ale acestui fenomen. Fiecare poveste despre o fetiţă însărcinată sau care a născut este un semnal de alarmă, o lecţie de viaţă ce trebuie luată în considerare. De la începutul anului şi până în luna aprilie, 31 de copile minore din Dolj sunt monitorizate, existând riscul ca aceşti copii să-şi părăsească bebeluşii, alte zece fiind însărcinate. Cea mai mică fetiţă care a adus pe lume un copil are 12 ani.
Elena are 17 ani şi este însărcinată în 35 de săptămâni. În perioada Sărbătorilor Pascale îşi va lua o mică vacanţă, nu pentru a se bucura de perioada liberă ca şi colegii ei de clasa a X-a de la Grupul Şcolar „Traian Demetrescu“, ci pentru a aduce pe lume o fetiţă. Nu îl are alături pe partenerul de viaţă sau părinţii, în schimb, se va bucura alături de asistenţii sociali de la Centrul Maternal „Sfânta Ecaterina“ din Craiova. Viaţa nu a fost deloc uşoară cu Elena. A crescut la rândul ei fără familie, fără mângâierea mamei, într-un centru de plasament.
„Nu i-am cunoscut niciodată pe cei care mi-au dat viaţă. Am crescut alături de copii aflaţi în situaţia mea. Ei mi-au fost familie şi prieteni. La scurt timp după ce am rămas însărcinată, m-am certat cu cel cu care voi avea copilul. Din momentul în care a aflat că sunt gravidă, nu a mai dat nici un semn... A spus că nu-l interesează soarta mea sau a copilului... E mai bine aşa, nici nu am nevoie de el. Vreau să-mi continuu şcoala, vreau să încerc să îmi cresc copilul... Să îmi găsesc un loc de muncă după ce termin şcoala. Nu m-am speriat atunci când am aflat că sunt însărcinată. Am primit vestea ca pe un lucru normal, iar acum abia aştept să îmi văd fetiţa. Nu vreau decât să fie sănătoasă... Vo