Un tânăr își va expune dinozaurii fabricație proprie în cadrul zilelor orașului
Tóth Attila a avut întotdeauna o pasiune pentru desen, pentru creație. Spune că și-a dorit de mult timp să creeze o expoziție interactivă, în care publicul de toate vârstele să poată atinge exponatele, să poată fi aproape de ele, nu doar să le vadă printr-o sticlă.
Modelarea – o pasiune din copilărie
De la o vârstă fragedă, lui Attila i-a plăcut să confecționeze tot felul de figurine din lut. A ajuns la un moment dat să aibă peste 200 de astfel de obiecte. Au urmat micile neînțelegeri cu părinții pentru că aceste figurine au ajuns să ocupe tot spațiul din cameră. Spune că a fost fascinat de orășelele de copii montate în parc cu ocazia sărbătorilor de iarnă, dar și de „Veronica”, filmul care a marcat copilăria multora din generația care a copilărit în anii ’80. Attila și-a dorit mai mult decât figurinele mici pe care le-a făcut în copilărie: figuri mai mari, mai dificil de realizat. A lucrat la o firmă de grafică din Sfântu Gheorghe, unde a desenat puzzle-uri și cărți pentru copii, însă dimensiunea 2D nu i-a fost de ajuns. Astfel a început aventura sa în lumea figurilor mari 3D.
„Am învățat de la profesioniști”
Văzând că nu se poate afirma în domeniul 3D la Sfântu Gheorghe, a început să caute oportunități pe internet. A și găsit – o firmă internațională și-a deschis o sucursală la Oradea, așadar tânărul covăsnean s-a urcat în tren și a plecat în orașul de pe malul Crișului. Acolo a lucrat cu profesioniști și spune că a încercat să facă de toate, tocmai pentru a învăța cât mai multe. „Am învățat de la profesioniști, firma respectivă fiind o colaborare între specialiști în domeniul graficii din Spania, Germania și Statele Unite ale Americii. Am făcut de toate. Am fost grafician, sculptor, ce era nevoie. Am stat un an jumătate la Oradea, după care m-am întors aca