Cota de atenţie pe fluviul Dunărea la staţia hidrometrică Gruia, de 610 centimetri, a fost depăşită, joi, cu 62 de centimetri, doar 28 de centimetri despărţind-o de cota de inundaţie. Sursa: Politia de Frontiera
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, lt. Gabriel Puşcaşu, a declarat pentru AGERPRES că această situaţie se datorează volumului de apă deversat la barajul Porţile de Fier II (kilometrul 863+358), debitul defluent înregistrând valoarea de 11.825 mc/s, cu 3.925 mc/s peste media multianuală a lunii aprilie.
„Tendinţa este de creştere a debitului în cursul zilei. De aceea centrul Operaţional Judeţean împreună cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă monitorizează evoluţia fenomenelor. S-au luat măsuri de atenuare a efectelor inundaţiilor în cazul în care apele Dunării se vor revărsa către gospodăriile oamenilor”, a precizat Puşcaşu.
În judeţul Mehedinţi, pe raza localităţilor riverane Dunării - Gruia, Pristol, Gîrla Mare, Vrata şi Salcia - au fost inundate 334 de hectare de teren agricol, păduri şi păşuni.