Administraţia locală din Balş şi-a propus să amenajeze muzeul în locaţia în care a funcţionat şi în urmă cu cinci ani, în incinta clădirii fostei biblioteci orăşeneşti de vizavi de primărie.
Lipsa unei construcţii a fost principalul impediment care s-a opus amenajării unui muzeu. Iniţial, reprezentanţii administraţiei din Balş au purtat discuţii referitoare la închirierea spaţiului unei foste bănci de lângă biblioteca Petre Pandrea, însă înţelegerea a căzut. Încheierea unui proces care s-a aflat pe rol vreme de mai mulţi ani a dus la retrocedarea unuia dintre nivelurile clădirii. La un altul funcţionează Clubul Copiilor, iar o încăpere va fi transformată în muzeu.
„Prima operaţiune va fi înlocuirea şarpantei”
Infiltraţiile apei prin tavan reprezintă principala problemă, deoarece etajul superior a suferit o serie de degradări. De aceea, şarpanta va intra prima într-un proces de reabilitare, abia apoi se va trece la amenajările interioare.
„Prima operaţiune va fi înlocuirea şarpantei, pentru că plouă în clădire, iar abia apoi vom trece la celelalte amenajări. Nouă ne-au revenit etajele superioare în urma procesului, iar parterul clădirii a fost retrocedat. Încă nu am stabilit care va fi sala muzeului, dar cert este că va fi un spaţiu separat de Clubul Copiilor”, a declarat Mădălin Teodosescu, edilul din Balş.
La Bucureşti, pentru a obţine fonduri
Primarul din Balş s-a deplasat, în repetate rânduri, la Bucureşti, de unde a încercat să obţină fonduri pentru amenajarea muzeului, însă, până acum, lucrările promise public la începutul anului nu au fost demarate.
„Am primit decât un miliard şi ceva, nu putem amenaja muzeul cu banii ăştia. Asta în condiţiile în care unele comune au primit şi câte 5-6 miliarde. Am fost şi o să mai merg la Bucureşti pentru a încerca să obţin finanţarea necesară acestor