Reprezentanţii Băncii Mondiale în România au poposit miercuri, 10 aprilie, la Craiova.
Reprezentanţii Băncii Mondiale în România au poposit miercuri, 10 aprilie, la Craiova. Delegaţia a păşit prima dată în biroul primarului Lia Olguţa Vasilescu, ca mai apoi să aibă o întâlnire cu vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan.
Dacă cu primarul Vasilescu, reprezentanţii Băncii Mondiale au discutat despre modalităţile de creştere a eficienţei accesării fondurilor europene pe proiecte ce vizează energia termică, transportul în comun şi reabilitarea clădirilor, la Consiliul Judeţean Dolj au fost interesaţi de implementarea proiectelor pe care instituţia le-a dus la bun sfârşit în cadrul unor programe europene.. Edilul le-a spus oficialilor BM despre reabilitarea a 300 de scări de bloc pe fonduri europene, de necesitatea achiziţionării a 50 de tramvaie şi 250 de autobuze, etc.
De asemenea, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cristinel Iovan a mai spus că reprezentanții BM au felicitat conducerea CJ pentru implementarea proiectelor europene fără ca instituției să îi fie aplicate corecții financiare din partea forurilor de specialitate.
„Astăzi, la sediul Consiliului Județean Dolj a avut loc o întâlnire cu delegația Băncii Mondiale, care a dorit să analizeze câteva aspecte legate de județul Dolj și, în special, de modul în care acest județ a reușit să acceseze fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional. Au fost interesați și de două proiecte europene finanțate în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu, respectiv masterplanul pe deșeuri și masterplanul de alimentare cu apă și canalizare.
Trebuie spus de la început că delegații Băncii Mondiale au apreciat că, în cadrul programelor finanțate din fonduri europene, nu s-a aplicat nicio corecție financiară pentru Consiliul Județean Dolj. Chiar am primit o întrebare din partea d