Bistrițenii au făcut aseară cunoștință cu câteva din vinurile create de Aurelia Vișinescu- Domeniile Săhăteni, la The Drink`s Store, într-o prezentare de excepție făcută de sommelierul Sergiu Nedelea, care a ținut practic o lecție despre vinuri. Cum să le descoperi, care sunt regulile unei degustări sau cu ce mâncăruri asociezi vinul...
Șase vinuri create de oenologul Aurelia Vișinescu au fost prezentate aseară bistrițenilor într-o degustare găzduită de magazinul The Drink`s Store din Bistrița. Vinuri albe, rose sau roșii, toate s-au lăsat descoperite de invitații la eveniment, pasionați în mare majoritate de vinuri de calitate și dispuși să descopere oricând unul mai bun.
Prezentarea fiecărui soi din vinurile create de Aurelia Vișinescu ”pe gustul său”, a fost făcută de somelierul Sergiu Nedelea, care a ținut celor prezenți o adevărată lecție despre vinuri.
Bistrițenii au aflat astfel cum și de ce se aleg anumite soiuri de struguri pentru un anume vin, care sunt pașii parcurși pentru a obține un vin bun, ce urmărește oenologul atunci când caută vinul perfect, de unde pleacă și unde ajunge, dar și ce a făcut renumite vinurile Aureliei Vișinescu, premiate și recunoscute în plan național și internațional.
Degustarea s-a deschis cu vinurile albe, mai precis cu un vin sec - White ARTISAN 2012 - un cupaj extrordinar de Fetească Albă, Riesling și Tămâioasă Românească, în care bistrițenii au descoperit aroma parfumate de citrice și trandafir. A urmat un alt vin sec, o Tămâioasă românească din 2011, un vin intens aromat cu miros de trandafiri și busuioc, tonuri de caise și pere coapte ”într-o structură corpolentă și cu o aciditate revigorantă”, recomandat alături de mâncărurile asiatice sau indiene.
A urmat un vin rose cu caracter - Karakter Rose 2012 despre care sommelierul Nedelea a spus că îl recomandă pentru serile de vară, acesta însoțind a