Ministerul Sănătăţii a demarat un proces de monitorizare a consumului şi stocurilor de medicamente oncologice în toate spitalele din ţară, pentru a evita situaţiile în care pacienţii sunt nevoiţi să îşi cumpere tratamentele pe cheltuiala proprie. De aceea, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a fost constituită marţi o comisie care va analiza, săptămânal, consumul de medicamente oncologice.
În fiecare zi de luni din săptămână, un colectiv format din managerul Spitalului Judeţean, medicul Marius Anastasiu, directorul medical, medicul Ion Drăghici, medicul şef de secţie oncologie medicală, Alexandru Vasilescu, farmacistul şef al spitalului, Adriana Păunescu, şi şeful serviciului Achiziţii Publice, Nicolae Ene, va analiza evoluţia stocurilor, consumurilor şi necesarului de medicamente oncologice deficitare. Ei trebuie să precizeze pentru fiecare medicament pentru care stocurile sunt epuizate sau aproape de epuizare care este motivul pentru care nu s-a putut asigura necesarul în timp util şi să menţioneze care sunt măsurile şi soluţiile propuse pentru remedierea situaţiei. În urma acestei analize, va fi completat un proces verbal care se va transmite săptămânal la minister. De asemenea, la nivelul Ministerului Sănătăţii au fost stabilite scheme alternative de tratament pentru medicamentele oncologice care nu sunt disponibile pe piaţă. Listele cu schemele terapeutice alternative au fost transmise spitalelor, care se pot aproviziona în orice moment de la distribuitori, pentru ca pacienţii să poată avea acces la tratamentele necesare.
Ministerul Sănătăţii a demarat un proces de monitorizare a consumului şi stocurilor de medicamente oncologice în toate spitalele din ţară, pentru a evita situaţiile în care pacienţii sunt nevoiţi să îşi cumpere tratamentele pe cheltuiala proprie. De aceea, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a fost