Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu speră ca pe viitor, un procent de 2% din taxa de redevenţă să revină autorităţilor publice locale, cu condiţia ca situaţia actuală să fie privită cu responsabilitate şi obiectivitate. În ceea ce priveşte taxa de excavare, Hanu spune că nu şi-a fundamentat bugetul în funcţie de aceste sume.
Primarii localităţilor, pe raza cărora se desfăşoară activităţi miniere, se dovedesc a fi destul de receptivi la situaţia grea prin care trece CE Oltenia. Spre exemplu, primarul municipiului Motru, Dorin Hanu a declarat la Acces Tv că nu şi-a fundamentat bugetul pe aceste sume ce se achită anual de companie. „Nu mă interesează şi eu nu am fundamentat bugetul pe taxa de excavare. Pe mine mă interesează stabilitatea şi siguranţa locurilor de muncă. Primesc 400.000 lei, sume din taxe şi impozit pe salariu, pe teren, clădiri şi această taxă se dă o singură dată”, a declarat Dorin Hanu. Conştient de situaţia critică din CE Oltenia, unde nu există desfacere şi cerere de energie, Hanu dă asigurări şi susţine că nu vrea să falimenteze compania, pentru acesta fiind extrem de importantă siguranţa şi stabilitatea locurilor de muncă. Taxa de redevenţă este avută şi ea în atenţie, însă situaţia trebuie privită cu obiectivitate. „Aş dori ca din această taxă, 2% să revină autorităţilor locale iar restul de 2% să se ducă la bugetul de stat. Avem promisiuni în acest sens, însă trebuie să privim cu responsabilitate şi trebuie să fim obiectivi pentru că sunt venituri substanţiale la buget”, a mai spus primarul municipiului Motru. Hanu a mai precizat că pentru el ca şi primar importantă este menţinerea locurilor de muncă, dar şi atragerea de investitori.
Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu speră ca pe viitor, un procent de 2% din taxa de redevenţă să revină autorităţilor publice locale, cu condiţia ca situaţia actuală să fie privită cu respons