Conform unui studiu reprezentativ la nivel naţional, realizat de Mercury Research, un sfert dintre românii care ţin Postul Paştelui cheltuie mai mult pe mâncare în această perioadă decât în mod obişnuit. Aceasta percepţie este mai ales întalnită în randul femeilor 31%, care de obicei sunt si responsabile de cumparaturile din gospodarie, precum si al locuitorilor din mediul rural 30%. In timpul postului, mai mult de trei sferturi dintre cei care postesc consuma mai des decat in perioade obisnuite legume, salate sau fructe proaspete. Dulceata, gemurile, mierea, precum si conservele de legume sunt mai des consumate in aceasta perioada de mai mult de doua treimi dintre cei care tin post. De asemenea, produsele care inlocuiesc alimentele de origine animala sunt si ele la mai mare cautare in aceasta perioada.
Un sfert dintre romanii care tin post afirma ca este un obicei benefic pentru sanatate, aceasta credinta fiind mai degraba impartasita de locuitorii din Ardeal si Bucovina 43%. Postul Pastelui este tinut de 42% dintre romanii cu varsta de peste 14 ani. 50% dintre femeile din Romania tin post de Paste, iar in ceea ce ii priveste pe barbati, doar o treime. De asemenea 34% dintre femeile care postesc reusesc sa-l tina integral, in timp ce numarul barbatilor este mai mic 18%.
Conform unui studiu reprezentativ la nivel naţional, realizat de Mercury Research, un sfert dintre românii care ţin Postul Paştelui cheltuie mai mult pe mâncare în această perioadă decât în mod obişnuit. Aceasta percepţie este mai ales întalnită în randul femeilor 31%, care de obicei sunt si responsabile de cumparaturile din gospodarie, precum si al locuitorilor din mediul rural 30%. In timpul postului, mai mult de trei sferturi dintre cei care postesc consuma mai des decat in perioade obisnuite legume, salate sau fructe proaspete. Dulceata, gemurile, mierea, precum si conservele d