Mai mulţi bălşeni au rămas fără apă în decursul zilelor trecute din cauza neplăţii restanţelor la întreţinere. Pentru unele familii, problema este şi mai dramatică, având în vedere că într-o singură garsonieră locuiesc patru persoane sau chiar mai multe, iar venitul este foarte mic. Deşi s-au împrumutat în bănci pentru a acoperi o parte din datoriile înregistrate, mai mulţi oameni se zbat să trăiască fără apă curentă.
Familia lui Gheorghe Boangiu este una dintre cele rămase fără apă şi cu o situaţie extrem de dificilă. Bolnav şi recent operat, bărbatul trăieşte dintr-o pensie de handicap, alături de soţia sa şi de cei doi copii, într-o garsonieră din cartierul bălşean Catanga. Majorarea taxelor la întreţinere era ultimul lucru care-i lipsea familiei Boangiu, care, oricum, se descurca foarte greu cu plata datoriilor. Oamenii au făcut eforturi uriaşe să-şi achite din restanţe, s-au împrumutat în bănci, iar acum se tem să nu ajungă iar pe străzi ca în urmă cu circa zece ani, când au fost daţi afară din apartamentul pe care-l deţineau în aceeaşi zonă. Gogu, cum îl ştie toată lumea din Balş, mai obişnuia să vândă ziare prin oraş, însă de când a fost operat a trebuit să renunţe şi la această ocupaţie care-i aducea un venit suplimentar.
„Eu am o pensie pe caz de boală de 418 lei şi una de handicap, de 234 de lei, iar soţia mea are o pensie de handicap tot de 234 de lei. Mai avem doi copii, unul de 23 de ani care nu are un loc de muncă şi unul elev, iar toţi patru locuim într-o garsonieră. Am rămas cu datoriile în urmă, am depus şi un efort foarte mare să le achităm, ne-am împrumutat în bănci şi câte 20 de milioane de lei, dar tot nu am reuşit să le achităm pe toate. Acum, că apa s-a scumpit cu peste 40 la sută, chiar nu ne mai permitem să achităm nici măcar factura lunară, este prea mult pentru noi”, declară Gheorghe Boangiu.
Deconectaţi de la r