Liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, şi Ion Ruşeţ nu vor face parte dintre cele 38 de persoane care vor ocupa posturi de inspectori sociali în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Hotărârea a fost luată de forul de conducere al federaţiei sindicale, cei doi lideri urmând să fie plătiţi de către aceasta.
„Nici un inspector social nu va avea clasa maximă de salarizare”
Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedintele FNME, a confirmat, ieri, că la nivelul Colegiului Director al federaţiei s-a stabilit ca el şi preşedintele Marin Condescu să nu fie inspectori sociali. „Vă pot confirma că Directoratul CEO a aprobat cele 38 de posturi de inspectori sociali în organigrama companiei pe diferite niveluri, adică sediul unităţii, diviziile minieră şi energetică, precum şi la carierele miniere. Însă eu şi domnul Condescu nu vom fi inspectori sociali. Colegiul Director a hotărât să fim plătiţi de FNME”, a declarat Ruşeţ.
Numele inspectorilor sociali nu au fost în atenţia Comisiei Paritare nici ieri, pe această temă discutându-se la începutul săptămânii viitoare.
FNME va avea 36 inspectori sociali
Regula după care au fost repartizate posturile de inspectori sociali a fost stabilită tot în cadrul Comisiei Paritare – minim 500 de membri de sindicat pentru un post de inspector plătit de CEO. Astfel, 36 de inspectori sociali va avea FNME şi doi Sindicatul Naţional din Energie Petrom, organizaţia sindicală având peste o mie de membri la Işalniţa.
Oficial, până anul trecut un inspector social era plătit cu 4.500 – 5.000 de lei, însă neoficial, presa a vehiculat venituri mult mai mari pentru liderii sindicali.
Singurii sindicalişti care şi-au declarat averea, implicit veniturile, au fost cei care au candidat pentru vreo funcţie publică. Astfel, potrivit declaraţiilor de avere a doi lideri care au intrat în competiţia e