Până la jumătatea acestei luni, reprezentanții Direcției Silvice Gorj vor planta 560.000 de puieți din diverse specii. Va fi împădurită o suprafață de 55 de hectare, pe restul până la 115 hectare de teren fiind efectuate completări și refaceri în plantațiile precedente. Totul costă 800.000 lei.
Cei 560.000 puieți pe care Direcția Silvică Gorj îi va planta în această primăvară sunt din pepinierele proprii. 800.000 lei costă lucrările de împădurire din acest an, acesta fiind bugetul alocat de Direcția Silvică. Banii intră în conturile unor firme prestatoare de servicii desemnate prin licitație. În perioada 15 martie-15 aprilie are loc pe plan național „Luna pădurii”, perioadă în care toate ocoalele silvice din țară au obligația să planteze puieți și să efectueze lucrări de întreținere a plantațiilor din anii trecuți. „În perioada menționată, toate cele 11 Ocoale Silvice din Gorj desfășoară acțiuni de plantare în baza programului național de împăduriri pentru 2013, program aprobat de Regia Națională a Pădurilor. Anul acesta vor fi plantați 560.000 puieți pe o suprafață totală de 115 hectare de teren din tot Gorjul. Vom face plantații noi pe 55 de hectare, 35 hectare de completări, 25 de hectare refaceri în plantațiile vechi. În funcție de vreme, este posibil ca lucrările să dureze mai mult. La munte este încă foarte ud terenul, în zona de deal ne vom încadra până pe 15 aprilie”, a spus Ovidiu Cârstoc, directorul Direcției Silvice Gorj. Speciile de arbori care au fost folosite pentru împăduririle realizate de Direcţia Silvică pe raza judeţului Gorj în acest an au fost gorun, salcâm, frasin, brad, molid, răşinoase.
Plantările se fac cu firme prestatoare de servicii
Sunt organizate licitații pentru desemnarea unor firme prestatoare de servicii care vor efectua lucrările de împădurire. Licitațiile se organizează pentru fiecare Ocol Silvic. Majorita