Salariaţii CJAS nu ştiu nici acum ce va însemna reorganizarea sau când se va produce, liderii neputându-i lămuri nici după întâlnirea cu ministrul.
Deşi au fost chemaţi la o întrevedere cu ministrul Sănătăţii, la începutul săptămânii, liderii sindicaliştilor din casele judeţene de asigurări de sănătate nu pot preciza încă în ce va consta reorganizarea caselor sau când se va produce. Singurul lucru cert după discuţii este că Federaţia Sindicatelor din CJAS-uri va fi chemată în comisia de dialog social de fiecare dată când va fi abordată tema reorganizării.
„E un lucru bun că vom fi acolo când se vor purta discuţii. În rest, mă şi bucur că nu pot să le spun un calendar, având în vedere precedentele declaraţii conform cărora la 15 aprilie începe reorganizarea. E clar că nu se mai întâmplă aşa şi nu ştiu dacă va începe cumva o discuţie după Paşte. Nu cred”, a declarat liderul Sindicatului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, totodată vicepreşedinte al Federaţiei Sindicatelor din CJAS, Sorin Obretin.
Ce au putut citi printre rânduri liderii a fost că Nicolăescu îşi doreşte în primul rând subordonarea caselor direct ministrului, în joc fiind bani mult mai mulţi de administrat, dar că pentru acest obiectiv nu s-a obţinut încă susţinere necondiţionată. Detalii tehnice despre reorganizare nu s-au dat, decât idei de ansamblu, deja expuse, care vizează înfiinţarea de structuri regionale şi structuri locale subordonate celor zonale.
„Ceva-ceva disponibilizări de personal ministrul ar vrea să facă, asta însemnând 2%, 5%, 10%, 15%, nu e încă hotărât. În momentul în care s-a pus problema ce servicii să rămână la nivelul caselor şi ce anume nu-şi mai doreşte aici, şi a precizat că activitatea care se desfăşoară astăzi va continua, am ajuns împreună la concluzia că o medie de 50 de angajaţi la nivel judeţean, câţi există astăzi, este a