Responsabilii din cadrul proiectului Moninsert, derulat de ISJ Olt şi finanţat din fonduri structurale, au participat, joi, la întâlnirea de lucru pentru valorificarea rezultatelor analizei inserţiei socio-profesionale a absolvenţilor din învăţământul profesional şi tehnic.
La întâlnire au participat reprezentanţi ai ISJ Olt, ISJ Dâmboviţa, Consorţiilor Regionale Sud-Vest Oltenia şi Sud Muntenia şi Comitetelor Locale de Dezvoltare a Parteneriatului Social din Olt şi Dâmboviţa. Moinsert-Monitorizarea inserţiei profesionale a absolvenţilor de învăţământ profesional şi tehnic, nivel 1 şi nivel 2, are o valoare de 4.683.803 lei şi este realizat în parteneriat cu ISJ Dâmboviţa, Institutul de cercetare în domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Universitatea din Piteşti. Proiectul vizează creşterea gradului de ocupare a ratei de participare pe piaţa muncii, îmbunătăţirea accesului pe piaţa muncii, îmbunătăţirea calităţii resurselor umane şi, mai ales, dezvoltarea unor scheme funcţionale de tranziţie de la şcoală la locul de muncă. Grupul ţintă este format din 1.269 de absolvenţi de Şcoli de Artă şi Meserii, din judeţele Olt şi Dâmboviţa, care nu îşi continuă studiile la următorul nivel de calificare în învăţământul de zi.
Felicia Man: „Proiectul a adus plus valoare”
Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Felicia Man, a declarat că prin proiectul Moninsert se vor găsi soluţii pentru o inserţie mai rapidă în piaţa muncii a absolvenţilor unităţilor de învăţământ profesionale şi tehnice.
„Sunt convinsă că activităţile desfăşurate în proiectul nostru au adus plus valoare în derularea activităţilor în învăţământul profesional şi tehnic şi în stabilirea ofertei de şcolarizare în funcţie de modul în care aţi constatat că absolvenţii noştri sunt integraţi pe piaţa muncii. Sunt convinsă că şi dezbaterea de astăzi, această întâlnire de lucru