Participanţii de pe piaţa futures administrată de Sibex au fost destul de ponderaţi în prima jumătate a şedinţei de joi, în condiţiile unor fluctuaţii mici. La ora 17.00 se înregistrau puţin peste 300 de contracte cu o valoare de 3,24 milioane lei. Speculatorii au aşteptat des-chiderea de la NYSE şi rapoartele economice din SUA pentru a-şi contura strategiile dar, la jumătate de oră de la debutul sesiunii pe Wall-Street, acţionau încă prudent.
Derivatul pe indicele Dow Jones ocupa primul loc în topul primei jumătăţi a zilei, cu 125 de contracte pe scadenţa iunie. Cotaţia indicelui creştea cu 25 puncte şi era estimată la 14.257 puncte. Pe piaţa futures din SUA variaţiile au fost mici. Raportul privind cererile de şomaj din cea mai mare economie a lumii a indicat scăderea acestora cu mai mult decât au estimat analiştii, fapt ce s-ar putea dovedi favorabil unei evoluţii "verzi". Cu toate acestea, debutul de pe Wall-Street a indicat nehotărâre, variaţiile fiind reduse.
Moneda unică se aprecia cu 0,28% faţă de dolar pe termenul scurt (n.r.- iunie) şi era estimată 1,31100 USD. Pentru septembrie, cotaţia creştea cu 0,28%, la 1,31 dolari. Şi pe pieţele externe euro a cres-cut în raport cu dolarul ajungând la cel mai bun nivel din şase săptămâni. Creşterea faţă de mo-neda americană se înre-gistra în contextul în care costurile de creditare ale Italiei şi Spaniei au scăzut, indicând optimismul că, în Europa, criza datoriilor se atenuează. Un interes mai redus comparativ cu zilele precedente se observa pe derivatul euro/yen. Numărul contractelor era de numai 17 pe scadenţa iunie iar moneda comună se deprecia cu 0,35%, la 17 yeni.
Pe segmentul derivatelor pe ac-ţiuni s-a tranzacţionat simbolul DESIF5 iunie, numărul contractelor fiind de 61. Cotaţia SIF5 iunie s-a depreciat cu 0,34% la 1,455 lei/acţiune.
În sectorul derivatelor pe mărfuri, interesul er