Ce ştim despre Geogia? Ştim că se află în coasta Rusiei, că se confruntă cu separatismul unor regiuni, că-i eterna rivală a României la rugby, că oferă sportului mondial, pe bandă rulantă, excelenţi practicanţi de judo şi de lupte şi că l-a dat omenirii pe Stalin. Unele femei susţin că georgienii sunt cei mai frumoşi bărbaţi, iar noi susţinem că Georgia merită să fie vizitată.
Deşi locurile frumoase şi oamenii ospitalieri nu se află doar la vest, la nord şi la sud de ţara noastră, Georgia nu pare să se afle pe una dintre principalele axe turistice europene. Însă cetăţenii români au acces pe teritoriul Georgiei fără viză pentru o perioadă de 90 de zile. Frumoasa ţară caucaziană are un farmec aparte. Cu toate acestea, vă recomandăm să lăsaţi deoparte cele câteva regiuni puternic marcate de instabilitate şi tensiuni latente, de provocări şi ostilitate la adresa cetăţenilor străini. Vorbim despre Daghestan, Cecenia, Ingusetia şi Osetia de Nord. Site-ul ambasada.ro recomandă turiştilor şi evitarea regiunilor Abhazia şi Osetia de Sud, situate în apropierea regiunilor separatiste. Dacă, totuşi, ţineţi morţiş să vizitaţi defileul Pankisi, defileul Kodori, Zugdidi, Svaneti şi Gori, atunci aveţi răbdare să vină vremuri mai paşnice.
O ţară sublimă
Cu bisericile vechi, cu turnurile şi castelele presărate pe tot cuprinsul ţării, Georgia pare să fie una dintre cele mai frumoase ţări din lume. Acesta este unul dintre puţinele locuri de pe pământ în care omul pare să fi dovedit mai mulă măiestrie decât natura. În Georgia există atâtea locuri frumoase, încât cartierele comuniste din unele oraşe sunt eclipsate aproape în totalitate de farmecul locului. După ce au lăsat în urmă conflictele post-sovietice, Georgia a încercat (şi pare să fi reuşit!) să profite de imensul potenţia turistic şi să transforme ţara într-una accesibilă pentru turiştii de pretutindeni. În pl