Ca în fiecare an, cu ajutorul municipalităţii, bistriţenii mai nevoiaşi vor primi un pacheţel de Paşti cu făină, (suficient pentru un a întocmi un cozonac), orez (pentru tradiţionalul pilaf cu orice), ulei (pentru răbdările prăjite) şi conserve cu carne. Dar măcar vor admira gratuit cele 6 norocoase mere grase şi frumoase...
Ca în fiecare an, cu ajutorul municipalităţii, pensionarii mai nevoiaşi ai oraşului vor primi un pacheţel de Paşti: un kilogram de făină, (suficient pentru un a întocmi un cozonac), un kilogram de orez (pentru tradiţionalul pilaf cu orice) şi un kilogram de ulei (pentru răbdările prăjite, eventual). La care, din raţiuni economice sau de criză, se adaugă şi un kilogram de carne de vită frumos ambalată în conserve.
Conserva, se ştie, este mâncare de bază a exploratorilor, a pasionaţilor de drumeţii sau expediţii la munte care sunt nevoiţi să apeleze la ea pentru a supravieţui temperaturilor scăzute sau condiţiilor provocatoare. Dar dacă stăm strâmb să gândim drept – tot un fel de supravieţuitori sunt şi pensionarii bistriţeni. Unde mai pui că ei au de făcut faţă unor condiţii extreme, de natură urbană – mult mai periculoase decât altele...
Deşi pare greu de crezut, unii chiar se bazează pe acest pacheţel – de vreme ce la Primărie s-au depus deja peste 1500 de cereri în acest sens. Anul trecut au beneficiat de acest ajutor aproximativ 2000 de bistriţeni – anul acesta se vor califica mai puţini, pentru că le-a crescut pensia cu 10, 20 de lei, prin urmare depăşesc baremul standard şi nu mai primesc conservele de vită.
Ei, chiar dacă nu vor avea miel pe masă, cum spune tradiţia, chiar dacă nu mai au la dispoziţie nici puiul congelat ca anul trecut, ci doar carne de vită în conservă – măcar vor putea admira gratuit – pe străzile oraşului – cele şase norocoase mere grase şi frumoase, între care unul este chiar mărul de aur din pov