După un an de zile, judo-ul din Adjud are din nou motive de satisfacţie. Dispariţia fulgerătoare a simbolului care a fost aproape de sportului de pe tatami, antrenorul Ionică Ciupitu, fiul acestuia, Cristian a luat totul de la capăt, a făcut selecţii pe plan zonal şi a alcătuit o grupă de judoka care, deşi nu sunt legitimaţi la un club anume, au obţinut rezultate deosebite la competiţiile la care au concurat.
Prima şcoală de judo din Adjud a luat fiinţă în anul 1973, regretatul profesor Io-nică Ciupitu fiind primul om din Adjud care a deschis o secţie de judo. „El s-a dedicat şi a pus mult suflet în acest sport, aducând pentru clubul din Adjud sute de medalii la campionatele naţionale şi la turnee internaţionale. Cu toate rezultatele obţinute şi după 38 de ani de activitate sportivă, tatălui meu i s-a adus la cunoştinţă în anul 2011 că se va restructura ca-tedra de judo din cadrul C.S.Ş Adjud începând cu luna septembrie în urma dispoziţiilor Inspectoratului Şcolar Vrancea, fapt care a dus la îmbolnăvirea de inimă şi, ulterior, a urmat şi decesul lui, un an mai târziu, pe 7 ianuiarie 2012, chiar de ziua lui onomastică. El a murit cu regretul că după o viaţă dedicată judo-ului nu a reuşit măcar să iasă la pensie, deşi mai avea 3 ani şi era considerat de către colegii lui ca fiind unul dintre cei mai buni, mai vechi şi apreciat antrenor de judo din Moldova. Cu toate acestea nu s-a tinut cont de acest lucru“, a spus fiul lui Ionică Ciupitu, Cristian.
La 34 de ani, Cristi are planuri mari şi vrea să calce pe urmele tatălui său. „Sper ca oamenii de bine din lumea sportului şi cei de la Inspectoratul Judeţean Vrancea vor redeschide în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Adjud una sau două catedre de judo. Practic acest sport de la vârsta de 5 ani şi am fost cucerit practic de acest sport la început prin jocuri şi mai apoi prin întreceri, concursuri şi cantonament