Un jambon pus în smântână după un antreu tip chec cere-o continuare dulce: azi desertu-i un fursec. (Acest articol a fost realizat în colaborare cu „Click! Poftă bună!“)
Chec aperitiv cu şuncă
Durata preparării: 75 de minute
Dificultate: mică
Număr de porţii: 6
Ingrediente
250 g făină
4 ouă
150 g unt
2 linguri vin alb
150 g şuncă presată
150 g brânză sau caşcaval ras
100 g măsline verzi
1 praf de copt
Preparare
1 Se mixează untul cu gălbenuşurile până se formează o compoziţie spumoasă. Se adaugă vinul, iar
apoi – făina cernută cu praful de copt.
2 Se bat albuşurile spumă tare şi se încorporează delicat în compoziţie. Se adaugă apoi şunca tăiată bucăţele, caşcavalul ras (sau brânza) şi măslinele tocate, amestecând uşor.
3 Se toarnă compoziţia într-o formă de cozonac unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se introduce apoi
în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute.
4 Se scoate checul din tavă după ce se răceşte şi se serveşte tăiat felii.
Jambon de porc cu sos de smântână
Durata preparării: 40 de minute
Dificultate: mică
Număr de porţii:4
Ingrediente
300 g jambon afumat
1 broccoli
100 g boabe de mazăre congelată
100 g fasole verde fideluţă congelată
2 roşii
1 morcov
2-3 linguri boabe de porumb dulce din conservă
sare
piper măcinat
PENTRU SOSUL DE SMÂNTÂNĂ
50 g unt
1 lingură oţet alb
50 ml vin alb
150 ml smântână lichidă
ierburi aromate (rozmarin, cimbru, busuioc, oregano)
sare
piper
Preparare
1 Se curăţă morcovul, se taie bastonaşe, se desface broccoli în bucheţele şi se fierb împreună 5-6 minute în apă cu sare, apoi se scurg şi se aşază într-o salatieră. Se