În ultimele săptămâni a apărut un nou tip de ciolan, mult râvnit de suflarea politică. Cel al regionalizării. Cine va reuşi , indiferent de metode, să traseze liniile şi să stabilească polii de putere , va deveni rege. În Regiunea lui, evident. Lupta a început şi la cum se anunţă va fi una pe viaţă şi pe moarte. Altfel spus, cei care participă la război, vor călca pe cadavre.
Astăzi vorbim despre ministrul delegat al Energiei, Constantin Niţă. Toţi cei din business îl asociază cu mult regretatul impozit forfetar care a pus lacăt pe zeci de mii de firme din România. De la IMM-uri, ministrul Niţă a trecut la coloşii energetici, care, din păcate, îi cam încurcă planurile.
Concret: în războiul regionalizării, în aceste zile, lupta se duce pentru supremaţia în regiunea din Centru. În urmă cu o săptămână, Constantin Niţă, a anunţat că sediile centrale şi conducerea celor mai importante companii de stat de extracţie şi transport ale gazului natural, Romgaz şi Transgaz, se vor muta de la Mediaş la Bucureşti. Scandalul izbucnit în plan local şi furia liberalilor care i-au cerut demisia l-au determinat pe ministru să dea înapoi. Timp de mai multe zile, războiul declaraţiilor între tabere, brusc lărgite, părea să nu se mai termine. Intr-un final, s-a făcut o aparentă linişte: sediile cu pricina rămân pe loc, la Bucureşti se vor înfiinţa alte structuri, etc.
Dincolo de privatizare, neprivatizare, este evident că episodul „sediile Transgaz şi Romgaz” face parte dintr-un serial care se va dovedi a fi lung şi dur, foarte dur. În acest caz, Constantin Niţă, dar şi politicienii din Braşov, îşi doresc ca oraşul lor să devină capitala regiunii Centru, regiunea cu cel mai mare potenţial de dezvoltare economică, fără de care controlul politic asupra Transilvaniei nu este posibil. Iar pentru asta trebuie înlăturate toate piedicile, chiar dacă asta înseamnă, din