Aproximativ 400 de angajaţi ai combinatului Oltchim au protestat, ieri, în faţa pavilionului administrativ al unităţii, în timpul protestului oamenii fiind anunţaţi de către directorul combinatului că vor primi restanţele salariale pentru decembrie şi ianuarie. Aproape 1.000 de angajaţi de la Oltchim şi Divizia Petrochimică Bradu au protestat, marţi, în faţa sediului Guvernului, nemulţumiţi că nu şi-au primit drepturile salariale şi că urmează să fie disponibilizaţi. Sindicaliştii au cerut accesarea urgentă de către SC Oltchim a capitalului de lucru în sumă de 45 mil. euro, necesar repunerii în funcţiune la 65 la sută din capacitatea instalaţiilor din activul Râmnicu Vâlcea, urmată de repornirea instalaţiilor Petrochimie Arpechim Piteşti, Monomer şi Policlorura de Vinil. Sindicaliştii au solicitat ca planul de reorganizare a companiei să includă cu prioritate funcţionarea Oltchim cu toate instalaţiile (inclusiv Petrochimie Piteşti, PVC şi Monomer), dar şi capitalizarea societăţii prin majorarea capitalului social, prin conversia creanţelor Electrica, AVAS, bănci în acţiuni. Angajaţii de la Oltchim mai solicitau ca salariile şi tichetele de masă restante ale salariaţilor să fie acordate până în 10 aprilie, privatizarea Oltchim, activele Râmnicu Vâlcea şi Petrochimie Piteşti, să se facă prin procedura de insolvenţă, împreună cu Rafinăria Arpechim Piteşti, în iunie 2013.
Sindicaliştii vor ca administratorii judiciari să găsească soluţii pentru menţinerea instalaţiilor în funcţiune până la privatizarea societăţii, în iunie 2013 şi să renunţe la şomajul tehnic şi concedierile colective atât timp cât nu este elaborat şi aprobat planul de reorganizare.
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat, miercuri, că a primit oferte scrise din partea unor "mari companii din domeniu" care s-au arătat interesate de privatizarea Oltchim (OLT) şi va începe discuţi