Dezbaterea publică pentru modificarea regulamentului ce prevede microciparea şi sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân din Oradea, în caz contrar stăpânii fiind obligaţi să achite o taxă anuală de 100 de lei, a adunat, joi, în sala mare a Primăriei, circa 50 de iubitori de animale. Majoritatea feţe cunoscute pentru reprezentanţii municipalităţii, căci participă la toate dezbaterile pe tema câinilor.
Municipalitatea a fost reprezentată de consilierii locali Camelia Dulca şi Sebastian Lascu, de şeful adjunct al Direcţiei Tehnice Emil Benţan, de şeful de serviciu din cadrul aceleiaşi direcţii Mircea Stejeran şi de inspectorul Gabriel Dobre. De asemenea, a fost prezent directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Octavian Floruţa.
Uşi închise!
Benţan a prezentat pe scurt modificările, şi anume că se propune subvenţionarea a jumătate din costul operaţiei de sterilizare pentru cei care îşi duc câinii la doctorii care au contract cu DSVSA, Aurel Dorel Petrehele şi Benyovszki Sandor, dar şi amplasarea unor corturi în oraş unde orădenii să poată să-şi declare câinii.
La prezentarea acestei modificări, audienţa a început să vocifereze. Regulamentul prevede că orădenii sunt obligaţi să-i primească în case pe cei care recenzează câinii, iar cetăţenii spun că nu pot fi obligaţi să lase poliţiştii în casele lor. "Într-adevăr, nu putem intra pe domeniul privat al unei persoane, dar eu consider că e în beneficiul dumneavoastră, ca orădeni, să facem acest recensământ", a spus Benţan, fără însă să reuşească să convingă pe cineva.
O altă propunere de modificare vizează obligativitatea firmelor orădene de a avea maxim 2 câini în curte, iar în fine, ultima schimbare menţionată de Benţan spune că cei care nu vor să-şi sterilizeze câinii, dar nici să plătească taxa, vor putea să-i predea gratuit Adminstraţiei Domeniulu