Primarul general Sorin Oprescu a declarat vineri că Bucureştiul este vocea cea mai puternică în cultura românească şi că are în vedere trei proiecte "ambiţioase şi extrem de utile", respectiv realizarea unor noi săli de concerte şi renovarea Arenelelor Romane şi a Teatrului Evreiesc de Stat.
"Puţini dintre cetăţenii oraşului cunosc şi conştientizează faptul că Primăria Municipiului Bucureşti susţine financiar, coordonează şi administrează peste 26 de instituţii publice de cultură, din care 14 teatre şi trei muzee în care îşi desfăşoară activitatea prestigioşi intelectuali, elita de aur a acestei ţări", a declarat Oprescu, la conferinţa în care a prezentat "starea Bucureştiului" la cinci ani de la preluarea mandatului de primar general.
Edilul a mai spus, cu aceeaşi ocazie, că după modernizarea şi extinderea Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", reabilitarea Teatrului de Vară, reamenajarea Sălii Studio a Teatrului Odeon, a sălii Centrului de Proiecte Culturale a Municipiului Bucuresti, a sălii Operei Comice pentru Copii şi, mai ales, a dării în folosinţă a noii săli de spectacol a Teatrului Excelsior, are în vedere alte trei proiecte "ambiţioase şi extrem de utile", care înnobilează valoarea culturală a oraşului.
Astfel, Oprescu a precizat că municipalitatea va construi noi spaţii de concerte, respectiv "un complex cultural" cu o sală de concerte de 2.500 de locuri şi una cu 500 de locuri, pentru evenimente de anvergură mică.
Spaţiul propus pentru amplasarea complexului se află pe esplanada din zona Piaţa Unirii. "Dorim demararea acestui proiect cel târziu în trimestrul I al anului 2014 şi finalizarea lui în semestrul I din 2016, valoarea estimată fiind de aproximativ 150-200 de milioane de euro", a precizat primarul general al Capitalei.
Un alt proiect are în vedere renovarea, modernizarea şi restaurarea complexului Arenele Roma