Frumoase sunt sărbătorile de Paşte şi de Crăciun, dar mult mai avem de muncit înainte de a ne bucura de ele! Cumpărăturile şi gătitul, hai, mai treacă-meargă, dar curăţenia generală e, să recunoaştem, o reală provocare! De data aceasta însă va merge treaba ca unsă, pentru că am cerut un sfat avizat: specialiştii de la www.cautamenajera. ro ne ajută să facem economie de efort, timp şi bani. Frumoase sunt sărbătorile de Paşte şi de Crăciun, dar mult mai avem de muncit înainte de a ne bucura de ele! Cumpărăturile şi gătitul, hai, mai treacă-meargă, dar curăţenia generală e, să recunoaştem, o reală provocare! De data aceasta însă va merge treaba ca unsă, pentru că am cerut un sfat avizat: specialiştii de la www.cautamenajera. ro ne ajută să facem economie de efort, timp şi bani.
• Vata redă strălucirea mobilierului. Şterge praful de pe mobilă cu o lavetă uşor umezită, apoi cu una uscată. Dacă nu obţii rezultatul dorit, încearcă un produs special pentru mobilă, pe care îl laşi să acţioneze circa 30 de minute, apoi ştergi intens cu un prosop curat sau chiar cu vată medicinală. Dacă timpul a alterat strălucirea unei piese de mobilier, dă-o cu ceară specială şi şterge în forţă.
Atenţie, mobilierul din piele cere un tratament aparte: trebuie curăţat (ideal - săptămânal) folosind o cârpă din lână şi albuş de ou bătut spumă.
• Cearceaful umed scoate praful din tapiţerii. Praful acumulat se scoate cu o perie sau acoperind obiectul respectiv cu un cearceaf umed, după care se foloseşte bătătorul (preferabil pe balconul cu geamurile larg deschise). Când cearceaful s-a îmbibat de praf, îl cureţi şi reiei operaţiunea, până când ai scăpat de tot praful.
• Apă şi oţet alb pentru geamuri “ca lacrima”. Fă-ţi propriul detergent pentru geamuri: un amestec în părţi egale de oţet alb şi apă, în care ai adăugat şi un pic de săpun lichid. Dacă te lupţi şi cu petele de grăsi