Unul dintre cele mai vechi festivaluri studenţeşti din ţară, StudentFest-ul timişorean, a ajuns în acest an la ediţia cu numărul 22.
Anul acesta, festivalul se desfăşoară, între 11 şi 20 aprilie, sub motto-ul „Paradox”, prin care organizatorii încearcă să tragă atenţia asupra contradicţiilor existente în societate. În toate evenimentele sunt angrenaţi 260 de artişti din Timişoara, România şi din străinătate, iar organizatorii aşteaptă aproximativ 10.000 de participanţi.
„Am ales tema paradoxului pentru că trăim într-o lume a paradoxului. Oamenii aleargă tot mai mult după lucruri materiale şi tot mai puţine persoane sunt interesate de cultură. Ne folosim de artă ca un mijloc de evadare din cotidian, să ne stabilim priorităţile într-o societate în care timpul este şi va rămâne mereu o problemă, dar în care încă mai comunicăm prin artă. Din fericire mai sunt şi oameni interesaţi de cultură”, a spus Patricia Dragu, coordonator general al StudentFest 2013.
Festivalul a început „uşor” joi după-amiaza, cu o expoziţie de sculptură în holul Universităţii de Vest. Aseară, în deschiderea secţiunii de teatru a festivalului, teatrul studenţesc Thespis a jucat premiera piesei „Eppur si muove”, scrisă de tânăra autoare Alexa Băcanu.
StudentFest îşi ia avânt vineri, cu un nou concept prin care studenţii vor încerca să arate că şi ştiinţele exacte au o latură artistică. Experimentele vor avea loc la clădirea Experimentarium, peste drum şi peste râul Bega faţă de Universitatea de Vest, în spatele terenurilor de tenis din Parcul Rozelor, începând cu ora 10.00. Mai târziu, curioşii sunt invitaţi la un spectacol de iluzionism la Bastion, de la ora 18.00, iar participanţii pot încheia seara cu un concert rock în Daos, de la ora 20.00, la care vor participa formaţii ca Rubik's Cube, Ad Hoc sau Era Ticăoşilor.
Ziua de sâmbătă este şi mai pl