Posesorii de carduri ar trebui să le poarte în suporturi metalice sau în folie de aluminiu pentru alimente, pentru a fi protejaţi de copierea de la distanţă prin dispozitive speciale, recomandă preşedintele Asociaţiei Examinatorilor de Fraude Certificaţi (ACFE) din România, Elena Constantin. În ceea ce privește metodele de fraudare a cardurilor bancare, Florin Gogoaşă, membru în board-ul ACFE România, a spus că furturile de pe carduri sunt realizate în special cu dispozitive numite “pisicuţe” şi “gândaci”. “Pisicuţa” este un dispozitiv de citire carduri care poate fi legat la picior. Dacă un vânzător, chelner sau casier scapă cardul clientului pe jos, cardul ar trebui blocat pentru că aceasta este cea mai utilizată modalitatea de folosire rapidă a “pisicuţei”, a explicat Gogoaşă, citat de agerpres.ro.
În ceea ce privește dispozitivul numit “gândac”, acesta este unul minuscul și se poate introduce în terminalul de plată al magazinelor. Ulterior, datele copiate ale tuturor cardurilor utilizate în acel magazin vor fi citite de pe un laptop.
O altă metodă presupune folosirea unor dispozitive care citesc de la distanţă datele cardurilor persoanelor prezente într-o zonă comercială.
Acestora le sunt sustrase apoi, mici sume de bani, mascate sub forma unor comisioane bancare. (YahooNews)
Posesorii de carduri ar trebui să le poarte în suporturi metalice sau în folie de aluminiu pentru alimente, pentru a fi protejaţi de copierea de la distanţă prin dispozitive speciale, recomandă preşedintele Asociaţiei Examinatorilor de Fraude Certificaţi (ACFE) din România, Elena Constantin. În ceea ce privește metodele de fraudare a cardurilor bancare, Florin Gogoaşă, membru în board-ul ACFE România, a spus că furturile de pe carduri sunt realizate în special cu dispozitive numite “pisicuţe” şi “gândaci”. “Pisicuţa” este un dispozitiv de citire carduri care poate fi