Hong Ki, artistă din Malaezia, a dat dovadă de multă creativitate şi talent în realizarea celor 31 de farfurii stilizate cu ajutorul legumelor şi sosurilor. Operele sale de artă au fost pictate una câte una în fiecare zii a lunii martie, iar moda şi peisajele din natură au fost principalele surse de inspiraţie alese de această tânără arhitectă.
Supranumită şi Red (roşu -n.r.), tânără din Malaezia a dat frâu liber inspiraţiei şi s-a jucat cu mâncarea în propriul univers culinar. A ales să sculpteze 31 de scene, imagini ce reflectă viaţa şi formele ei.
„Acum două săptămâni, mi-am ales o provocare: în fiecare zi a lunii martie, voi crea o lucrare şi o voi posta pe Instagram. Orice este posibil şi există doar două reguli pe care trebuie să le respect. Am voie să folosesc doar mâncare şi orice creaţie trebuie să încapă într-o farfurie obişnuită“, a scris Red pe blogul ei. Foto Artă în bucătărie: figurine gastronomice
„Acest proiect culinar m-a ajutat să-mi depăşesc limitele, m-a forţat să creez ceva nou în fiecare zi. M-a învăţat să nu iau în serios tot ceea ce fac, dar să nu omit detalii şi să lucrez într-un spaţiu foarte mic“, a adăugat ea.
Cunoscută sub titlul de „artistul care iubeşte să picteze, dar nu cu pensula“, Hong Ki a fost apreciată de mass media, iar publicaţii importante precum „The Huffington Post“, „Daily Mail“ şi „Wall Street Journal“ i-au lăudat şi apreciat abilităţile.