Vasile Boaru, un om de afaceri originar din Balta Albă, a crezut că a dat lovituri vieții lui atunci când și-a deschis restuarantul cu specific nord-coreean de pe strada Camil Ressu. Prețurile erau bune, mâncarea ca la ea acasă, iar condițiile de servire excelente, preparatele fiind aduse la masă de generali famelici cu pieptul plin de decorații. În prima zi după deschidere, zeci de clienți i-au trecut pragul în speranța că vor intra în contact cu o cultură nouă, aflată dealtfel în izolare pe plan internațional.
Din păcate, experiența n-a fost una fericită pentru toată lumea. În general, prima impresie a clienților după ce au văzut meniul a fost că, deși credeau că nu au mâncare acasă, puteau lejer să umple firgiderul dacă se îndurau să sacrifice rafturile alea noi de pe hol sau dacă pofteau la perdeaua veche din baie. Iată în ce constă oferta restaurantului:
Preparate la tigaie:
Chifletuțe de soia cu aromă de scoarță de copac
Copan de masă (partea superioară a piciorului de masă)
Copertă de carte neconformă cu ideologia Partidului Comunist
Copertă de carte neutră ideologic
Copertă de carte semnată de Kim Ir Sen (delicatesă)
Nasture de cămașă puțin învechit
Guler cartonat, plin de zgîrciuri
Pulpană de tunică din Al Doilea Război Mondial
Căptușeală de sacou
Garnituri:
Pământ
Pământ țărănesc
Pământ natur
Burete din saltea
Specialitatea bucătarului:
Cartelă RATB defectă pe grătar asezonată cu scame din buzunarul de la blugi.
Vasile Boaru, un om de afaceri originar din Balta Albă, a crezut că a dat lovituri vieții lui atunci când și-a deschis restuarantul cu specific nord-coreean de pe strada Camil Ressu. Prețurile erau bune, mâncarea ca la ea acasă, iar condițiile de servire excelente, preparatele fiind aduse la masă de generali famelici cu piept