Mulţi se feresc de pastele făinoase de teamă să nu se îngraşe. Cu toate acestea, apelăm destul de des la o porţie de paste pentru că se prepară rapid şi ne scot din impas atunci când ne este foame
Pastele făinoase sunt produse alimentare obţinute prin uscarea unui aluat nedospit din făină de grâu. Le găsim într-o gamă foarte largă de sortimente care diferă în funcţie de formă şi de compoziţie. Consumul frecvent de paste făinoase nu este încurajat în porţii mari, mai ales dacă le preparăm cu sosuri grele sau maioneze, întrucât devin adevărate bombe calorice. Nu trebuie să renunţăm complet la ele, ci doar să învăţăm să le preparăm corect.
Pastele integrale, cele mai sănătoase
Rolul pastelor în alimentaţie nu trebuie neglijat. Ele sunt importante surse de proteine vegetale, de vitamine (B, F) şi de fibre. Atunci când le cumperi ai grijă pentru care dintre ele optezi: pastele din grâu dur sunt mai bogate în fibre şi ne ajută în dietele de slăbit, iar cele din grâu moale sunt cele care într-adevăr ne pot aduce aport de calorii şi în timp chiar creşteri de greutate.
Sfat: Ideale pentru sănătate sunt pastele făinoase integrale pentru că sunt cele mai bogate în fibre şi în vitamine. Prepară-le cât mai simplu, adăugând sos de roşii, puţină verdeaţă şi ulei de măsline, pentru a beneficia de o masă nutritivă.
Prepară pastele corect
Mulţi dintre noi greşim chiar din momentul preparării pastelor: ori le fierbem prea mult, ori adăugăm ulei la fierbere. Aceste erori trebuie corijate pentru că specialiştii ne dau următoarele sfaturi:
Sarea se adaugă imediat după ce se pun pastele la fiert;
Uleiul nu se adaugă în apa în care fierbem pastele. Câteva picături de ulei de măsline adăugate după ce pastele sunt fierte şi scurse pot face minuni.
Când scurgem pastele nu trebuie trecute prin apă rece pentru că nu se va mai prinde s